Orez Cu Roșii
Sursa Orez cu roșii
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum se face:
trecem vreo 4- 5 roșii mari, dulci, zemoase și frumoase prin răzătoarea mare.
Punem sosul într-o cratiță cu puțin ulei, adaugăm roșiile cu toată zeama lor, o cană de orez și puțină sare și dăm totul la cuptor- acoperite.
Se mai adaugă apă, dacă trebuie. Punem și boabe de piper.
Orezul se umflă în această zeamă și iese mult mai gustos decât dacă-l fierbi în apă și adaugi apoi sosul de roșii.
Se poate presăra, la servire, cu pătrunjel.
Pentru variație, data viitoare pune și un cățel de usturoi, la fiert, în oala cu oez. Potriviți gustul cu sare și puțin zahăr.
Se poate face și deasupra aragazului, dar ... bine păzit.
Este bun și e de post.