contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Orez Cu RoȘii La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Orezul poate intra în combinații delicioase, cum ar fi aceasta…

Ce îţi trebuie pentru 4 porții (poza 1)
- 1 cana de orez prefiert  (am folosit Atifco)
- 4 roșii mai tari
- 100 gr șuncă presată (de preferință afumată)
- 40 gr de unt
- 2 cepe
- o legătură de pătrunjel
- 50 gr de cașcaval
- sare, piper

Plan de lucru:
- fierbem orezul in 3 cani de apa si cu un praf de sare, aproximativ 20min, pana cand scade. (poza 2)
- tăiem cubulețe roșiile și șunca, tocăm ceapa și pătrunjelul (poza 3)
- topim untul într-o tigaie (poza 4) . Călim ceapa (poza 5) și șunca (pozele 6 și 7). Adăugăm roșiile, plus pătrunjelul, (poza 8 ) și prăjim 2-3 minute la foc iute (poza 9), după care întindem compoziția într-o tavă de yena (poza 10). Presărăm puțin cașcaval răzuit (poza 11), iar apoi adăugăm orezul (poza 12). Amestecăm (poza 13). Acoperim cu restul de cașcaval (poza 14)
- băgăm la cuptor până se rumenește cașcavalul de deasupra (poza 15)
- poftă bună! (poza 16)

Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 2 lei/ porție (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

orez la cuptor 1 orez la cuptor 2 orez la cuptor 3 orez la cuptor 4 orez la cuptor 5 orez la cuptor 6 orez la cuptor 7 orez la cuptor 8 orez la cuptor 9 orez la cuptor 10 orez la cuptor 11 orez la cuptor 12 orez la cuptor 13 orez la cuptor 14 orez la cuptor 15 orez la cuptor 16
Filed under: A5. Preparate din porc&vita


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com