Orez Cu RoȘii La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Orezul poate intra în combinații delicioase, cum ar fi aceasta…
Ce îţi trebuie pentru 4 porții (poza 1)
- 1 cana de orez prefiert (am folosit Atifco)
- 4 roșii mai tari
- 100 gr șuncă presată (de preferință afumată)
- 40 gr de unt
- 2 cepe
- o legătură de pătrunjel
- 50 gr de cașcaval
- sare, piper
Plan de lucru:
- fierbem orezul in 3 cani de apa si cu un praf de sare, aproximativ 20min, pana cand scade. (poza 2)
- tăiem cubulețe roșiile și șunca, tocăm ceapa și pătrunjelul (poza 3)
- topim untul într-o tigaie (poza 4) . Călim ceapa (poza 5) și șunca (pozele 6 și 7). Adăugăm roșiile, plus pătrunjelul, (poza 8 ) și prăjim 2-3 minute la foc iute (poza 9), după care întindem compoziția într-o tavă de yena (poza 10). Presărăm puțin cașcaval răzuit (poza 11), iar apoi adăugăm orezul (poza 12). Amestecăm (poza 13). Acoperim cu restul de cașcaval (poza 14)
- băgăm la cuptor până se rumenește cașcavalul de deasupra (poza 15)
- poftă bună! (poza 16)
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 2 lei/ porție (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita