contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Orez Cu Pipote

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Ingrediente:
1 caserola pipote de pui
2 cepe
1 morcov razuit
sare, piper, ulei
1 lingura pasta de gogosari, sau 1ooml bulion sau boia.


Mod de preparare:


Pipotele se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa.
Ceapa se toaca marunt , se caleste in ulei, impreuna cu morcovul dat prin razatoare.


Adaugam pipotele spalate , se amesteca putin pana acestea se albesc putin, adaugam sare, piper, 1 lingura  pasta de gogosari(eu nu folosesc boia) si se acopera cu apa. Lasam cateva minute la foc tare(pana da in clocot) dupa care micsoram focul la mediu si lasat totul sub capac pana pipota este fiarta.


Intre timp pregatim orezul. Intr-o craticioara punem un pic de ulei , iar cand este incins turnam orezul spalat in prealabil, amestecam cu o lingura de lemn tot timpul pentru a nu se lega de fundul vasului. Cand consideram ca este un pic calit turnam apa, sare si fierbem la foc mic, pana se umfla si absoarbe apa.
 Se serveste cu muraturi, eu am ales varza murata stropita cu ulei de masline cu busuioc.








.
 Pofta buna!!!!