Orez Cu Morcov Si Ghimbir
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vreau să contrazic un zvon,
Aşa că subliniez:
Ochii nu îţi devin oblici
Dacă mănânci mult orez.
Ingrediente
- 1 cana de orez
- 2 morcovi (razuiti marunt)
- 1 bucatica de ghimbir (razuita marunt)
- sare, piper
- 1 legatura patrunjel tocat marunt
- ulei pt calit
Plan de lucru
turnam orezul in doua masuri de apa clocotita, in care am adaugat o lingura de ulei de masline Lasa, sa fiarba timp de 15-20 minute pana cand se absoarbe toata apa. Adaugam in apa si ghimbirul razuit si un praf de sare.
Separat (cand orezul este gata fiert) calim morcovul apoi adaugam orezul
Mai lasam pe foc cateva minute sa se intrepatrunda gusturile, apoi adaugam patrunjelul si luam de foc. Amestecam si obtinem o foarte buna garnitura
Am servit cu pulpe de pui la gratar