Orez Cu Mazare Si Carne De Porc
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
400 g carne de porc (pulpa sau spata)
1 cana orez
300g mazare
2 cani supa (sau apa)
1 ceapa mica
1 lingura pasta de tomate
1 lingura pasta ardei gras
Cativa catei de usturoi
Patrunjel
Ulei
Sare, piper
Taiati carnea bucatele. Caliti-o in ulei incins, adaugati usturoiul tocat fin si ceapa taiata marunt.
Adaugati putina supa si lasati la fiert 10-15 minute, acoperind vasul cu un capac.
Adaugati sare si piper macinat, dupa gust.
Adaugati pasta de tomate si restul de supa si lasati sa fiarba.
Adaugati orezul. Amestecati bine si lasati mancarea la cuptor aproximativ 30 de minute, la foc mic.
Scoateti vasul din cuptor, adaugati mazarea, amestecati usor si mai lasati totul la cuptor aproximativ 10 minute. Daca e nevoie, mai adaugati supa.
Adaugati verdeata proaspata, tocata marunt.