Orez Cu Legume Calite
Sursa Orez cu legume calite
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mr.Green Foot a decretat: mai putina carne la mese! Iar eu m-am conformat.
Pentru ca am folosit cateva ingrediente asiatice, mai ca as fi zis ca am gatit chinezeste. Dar nu este asa dupa cum veti citi in articolul Andreei. Tot aici veti gasi sfaturi despre ce sa (nu) facem pentru a obtine mancarea chinezeasca perfecta.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 200g ciuperci champignon
- 100g fasole verde congelata
- 1 pahar de orez
- 1 lingura sos de soia
- 3 feliute ghimbir
- 6 catei de usturoi
- iarba de lamaie uscata si maruntita (lemon grass/Zitronengras)
- turmeric (curcuma)
- ulei
Fasolea se decongeleaza, morcovii se curata si se taie betigase, ciupercile se curata de pielita si se taie felii subtiri, ghimbirul se curata de coaja si se taie felii subtiri, usturoiul se curata si se taie felii mai groase, dovlecelul se curata de coaja patata si se taie betigase.
Intr-un wok sau o tigaie adanca se incinge putin ulei. Se adauga betigasele de morcovi, ghimbirul si jumatate din cantitatea de usturoi. Dupa vreo 5 minute, timp in care se amesteca din cand in cand, se adauga si ciupercile si sosul de soia. Cand ciupercile s-au prajit, adaugam si restul ingredientelor: fasolea verde, dovlecelul si usturoiul ramas. Legume se calesc la foc mediu, amestecand din cand in cand. Cand fasolea e gata se presara deasupra iarba de lamaie si turmeric si daca este nevoie se asezoneaza cu sare. Se amesteca pentru omogenizare si se ia de pe foc.
Intr-o cratita se incinge putin ulei si se adauga un pahar orez. Orezul se caleste cateva secunde apoi se adauga doua pahare de apa. Se pune capacul pe cratita si se lasa orezul sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Apoi se amesteca orezul si se sareaza dupa gust.
Acum aveti doua posibilitati: serviti legumele pe orez sau amestecati orezul cu legumele. Mr.Green Foot a presarat deasupra parmezan romanesc(*), eu am inmuiat orezul cu putin ulei de masline.
Pofta sa aveti!
(*) - branza de burduf maturata