contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Orez Cu Lapte - Varianta Egipteana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un dulce al copilariei mele, si cred ca al tuturor. De data asta intr-o varianta mai moderna :) sau egipteana - dupa cum am gasit-o pe alte bloguri!
Ingrediente:
500 ml lapte dulce vaca
3 linguri orez
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita cu varf amidon alimentar
cca 30 ml frisca lichida
1 praf de sare


Laptele rece l-am pus intr-un vas cu fundul dublu (in cazul meu un tuci). Am adaugat putina sare, orezul, zaharul si zaharul vanilat si am pus pe foc mic, lasand sa fiarba cca 30 minute, timp in care am amestecat mereu sa nu se lipeasca.
Amidonul l-am dizolvat in 2 linguri de apa rece, apoi l-am pus peste orezul cu lapte, amestecand pentru a se omogeniza. Am lasat sa fiarba cca 10 minute.
La final am pus frisca lichida, amestecand bine. Am oprit focul si am papat cu mare pofta! A iesit mult mai cremos si consistent ca cel clasic.
Din catitatile de mai sus a iesit o portie mai mare, sau doua mai mici. Noi am impartit portia pentru amandoi :)
Va poftesc la orez cu lapte!!