Orez Cu Lapte - Varianta Egipteana
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 ml lapte dulce vaca
3 linguri orez
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita cu varf amidon alimentar
cca 30 ml frisca lichida
1 praf de sare
Laptele rece l-am pus intr-un vas cu fundul dublu (in cazul meu un
tuci). Am adaugat putina sare, orezul, zaharul si zaharul vanilat si am pus pe
foc mic, lasand sa fiarba cca 30 minute, timp in care am amestecat mereu sa nu
se lipeasca.
Amidonul l-am dizolvat in 2 linguri de apa rece, apoi l-am pus peste
orezul cu lapte, amestecand pentru a se omogeniza. Am lasat sa fiarba cca 10
minute.
La final am pus frisca lichida, amestecand bine. Am oprit focul si am
papat cu mare pofta! A iesit mult mai cremos si consistent ca cel clasic.
Din catitatile de mai sus a iesit o portie mai mare, sau doua mai mici. Noi am impartit portia pentru amandoi :)
Va poftesc la orez cu lapte!!
Din catitatile de mai sus a iesit o portie mai mare, sau doua mai mici. Noi am impartit portia pentru amandoi :)
Va poftesc la orez cu lapte!!