Orez Cu Lapte Si Mere Caramelizate
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Orezul cu lapte, sau desertul din copilarie, il transformam in ceva mai rafinat, prin simpla adaugare a unor mere camelizate. Aceasta este dovada clara ca amintirile copilariei sunt dulci si ne invadeaza simturile tot timpul.
INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)
Pentru orez cu lapte:
100 g orez
500 ml lapte
30 g zahar
1 praf de sare
Pentru mere caramelizate:
4 mere medii-mari
2 linguri stafide
1 lingura unt
60 g zahar
50 ml cognac
PREPARARE:
Orezul spalat de impuritati in mai multe ape il punem la fiert in laptele care clocoteste. Adaugam zaharul si un praf de sare si amestecam continuu.
Dupa ce a fiert luam oala de pe foc si lasam sa se raceasca.
In acest timp curatam merele de coaja si cotor, le feliem. Punem untul in tigaie , iar cand acesta se incinge adaugam merele, stafidele si zaharul. Le rumenim putin, pana incep sa se caramelizeze, apoi stingem cu cognac. Lasam pe foc inca 1-2 minute, apoi luam tigaia de pe foc.
Aranjam in cupe sau pahare mai largi straturi alternative de mere caramelizate si orez cu lapte.
Servim imediat.
Pofta buna!