contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Orez Cu Lapte Si Hrisca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

{jcomments on}6 portii (aprox. 200g)
1 cana orez
1 cana apa
1 praf sare
1/2 cana seminte hrisca
4 cani lapte
3 lingurite esenta vanilie
3 linguri fructoza
2 linguri fulgi amaranth
Orezul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare cu un praf se sare si o cana de apa, amestecand in continuu. Dupa ce intreaga apa este absorbita de orez se adauga semintele de hrisca spalate si treptat cele 4 cani de lapte (totul in timp ce oala e pe foc). Dupa ce am agaugat ultima cana de lapte se pune esenta de vanilie, fructoza si continuam sa amestecam in permanenta pana cand bobul de orez devine moale -fara sa se sfarame. Cand orezul este aproape gata se adauga si fulgii de amaranth si se acopera oala cu un capac. Se ia de pe foc si se lasa oala acoperita inca vreo 5 min. Compozitia se rastoarna apoi in boluri si se lasa la racit.