Orez Cu Lapte Si Afine
Sursa Orez cu lapte si afine
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
100 g orez cu bobul rotund
200 ml apa
200 ml lapte gras
75 g zahar alb
coaja de la 1 lamaie
1 pastaie vanilie
1 ceasca afine
Spalati orezul bine de tot in 3 ape.
Puneti-l intr-o craticioara impreuna cu apa si lasati-l sa fiarba. Dupa ce apa da in clocot, dati aragazul pe treapta mediu spre mic si lasati sa fiarba incet pana ce apa scade (in jur de 15 minute), amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul craticioarei.
Turnati laptele peste orez, impreuna cu pastaia de vanilie despicata, mai lasati sa fiarba in jur de 15 minute.
Adaugati zaharul si coaja de lamaie, amestecand foarte des. Mai lasati la fiert pana ajungeti la consistenta dorita.
La sfarsit adaugati afinele si amestecati usor in compozitie avand grija sa nu spargeti bobitele de afine.
In contact cu orezul fierbinte, afinele se vor inmuia usor si vor deveni mai moi.
Turnati orezul cu lapte in boluri si garnisiti cu meta proaspata.
Luati inghitituri mici...
pline de savoare
si culoare
Serviti cu mare drag si placere!