Orez Cu Lapte Pe Frunze De Nuc
articol scris de truedelights blog
Un desert usor si foarte aromat, pe care femeile din Muntenia
obisnuiesc sa-l dea de pomana in ziua ” Mosilor de vara”,
impreuna cu oale de lut de cozile carora leaga cirese.
Orezul poate fi inlocuit si de colarezi si se aseaza
pe frunze de nuc sau pe frunze de tei.
Este o traditie care s-a pastrat inca din timpul dacilor.
Dar nu numai atunci se pregateste, ci si cand ….avem pofta…
INGREDIENTE:
- o cana orez
- 3 cani lapte dulce
- 2-3 linguri cu zahar
- zahar vanilat
- esenta de vanilie
- razatura de lamaie
- scortisoara
- frunze de nuc
PREPARARE:
Spalam bine orezul si il lasam la inmuiat in apa.
Punem laptele cu zaharul la fiert.
Cand da in clocot, adaugam orezul scurs de apa.
Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac.
Pe cat posibil , amestecam foarte rar,
pentru a nu farama boabele de orez.
Cand este gata,oprim focul si adaugam zaharul vanilat,
esenta , razatura de lamaie si scortisoara.
Spalam frunzele de nuc si le asezam pe o farfurie.
Punem orezul fierbinte peste frunzele de nuc si servim!