Orez Chinezesc
Sursa Orez chinezesc
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
o cana de orez
100 g unt
200 g mix de legume chinezesti
1 ceapa
1 dovleac
sos de soia
pimento cilli sauce (optional)
condimente (vegeta, sare, patrunjel, busuioc, cimbru, susan, chimen, lamaie)
Mod de preparare
Orezul se spala bine (in cel putin 3 ape) si se prajeste in unt pana capata o culoare galbuie. Se adauga sos de soia si apa fiarta in prealabil cu vegeta. Se prajeste ceapa taiata marunt cu dovleacul, iar la 10 min dupa fierberea orezului se adauga mixul de legumele chinezesti, ceapa si dovleacul. Se lasa la fiert inca 5 minute dupa care se adauga condimentele dupa gust. Dupa ce a scazut apa se lasa tigaia acoperita circa 15 min.