Orez Chinezesc
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Când merg la restaurantul chinezesc, îmi place să comand ca și garnitură orezul cu șuncă și ou. Am încercat să fabric și eu așa ceva acasă. Nu a ieșit chiar ca cel pregătit de bucătarul chinez, dar pe-aproape. Vi-l recomand.
Ce îţi trebuie pentru 4 porții (poza1):
- o cană de orez prefiert
- 300 gr de șuncă presată
- 2 ouă
- chili, sare, piper
- ulei de măsline
Plan de lucru:
- punem orezul la fiert în trei căni de apă cu sare și puțin ulei (poza 2) și îl lăsăm la foc redus până scade (poza 3)
- între timp, punem șunca la călit în ulei de măsline (poza 4)
- după 2-3 minute adăugăm orezul (poza 5). Condimentăm.
- batem ouăle (poza 6) și le vărsăm treptat în tigaie, amestecând energic, ca să se formeze ”zdrențele” (pozele 7 și 8 )
- poftă bună! (poza 9)
Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 1,5 lei/ porție
Filed under: A1. Aperitive