Orez Chinese
Sursa Orez chinese
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
L-am denumit asa doar ca are iz chinese. Nu e decat inca o reteta simpla care se realizeaza pe loc, fara retete prestabilite, ci doar asa din presupozitie. Sincer, in afara de o singura reteta de pe blog, ...restul retetelor sunt mai mult improvizate decat cautate si transpuse din reviste, blog-uri si site-uri. Nu-mi plac retetele...bucataria trebuie simtita, nu transpusa sau copiata. Nu-s mare bucatareasa, cum am declarat deja...insa imi place sa gatesc...nu asa de des cu ar trebui, insa zis-am deja, de mancat omul tot trebuie sa mananace.
Sa vedem ce se poate:
- 450 gr amestec chinezesc, recomand cu pertinenta pe cel de la kaufland numit chinamix, pentru ca e doar 3 ron punga si e foarte bun, fara e-uri, conservanti si alte cele
- 2 oua
- o masura mica de orez simplu gatit la masina de gatit orez
- un cub de unt
- sare de mare aromata
- piper proaspat macinat
- 30 ml sos de soia light
Se pune orezul la gatit in masina de gatit orez cu dublu de apa fata de cantitatea de orez. Intre timp de caleste amestecul chinese in cubul de unt. Ouale se bat cu ceva apa si sare aromata. Se gatesc pe post de 3 omlete sfarmate. Dupa se ce calesc legumele, se pun in wok, se adauga orezul si bucatile de omleta si sosul de soia. Se mai tin pe foc puternic, in wok, pana se evapora tot sosul de soia. Asta nu dureaza mai mult de 3 minute. Se servesc pe post de garnitura sau cina tarzie. Poftiti?