Orez Brun Cu Mazare Si Varza De Bruxelles
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
O mancare pe cat de rapida, pe atat de buna si satioasa. Eu una nu sunt prea mare prietena cu varza dar in aceasta combinatie mi-a placut extrem de mult. M-am inspirat dintr-o reteta a unei frumoase familii, pe care eu o apreciez extrem de mult.
Toata ideea acestui delicios preparat consta in fierberea/calirea rapida a vegetalelor, fara a distruge astfel in intregime vitaminele.
Orez brun cu mazare si varza de Bruxelles (cantitati aproximative pt 2-3 persoane)
- 100 g orez brun
- 15 buc. varza de bruxelles
- 50-60 g mazare cruda congelata
- 1 ceapa mica
- 4 catei usturoi (eu am folosit usturoi de gradina, daca folositi din comert puneti doar 2 catei)
- 1 bucatica mica ghimbir (cat buricul degetului aratator)
- 1 praf curry
- rozmarin uscat
- pudra de ceapa si de usturoi
- fulgi de chilli
- sare
- 3 lg ulei de masline
Orezul se fierbe bine in apa putin sarata.Varza de Bruxelles se fierbe pe aburi. Testati-o astfel: cand furculita intra destul de usor in ea, este perfecta si puteti stinge focul.
Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza iar ghimbirul se marunteste fin. Se pun in tigaie la calit cu uleiul si un strop de apa. Nu se lasa sa se arda, ci doar cat se se amestece aromele.
Se adauga mirodeniile, apoi orezul, varza si mazarea congelata. Se amesteca de cateva ori pana cand mazarea se decongeleaza insa nu se fierbe.
Se consuma calda. Este absolut delicioasa!