Orez Basmati Cu Sofran
Sursa Orez basmati cu sofran
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta aceasta am luat-o de pe un site romanesc acum vreo doi ani. De atunci acest orez e un favorit la noi in casa, iar costitele cu kiwi la cuptor numai cu el se mananca.
Ingrediente:
- 300 g orez basmati
- 500 ml supa de pui/legume (eu o fac cu un cub Maggi sau Knorr)
- 100 ml vin alb sec
- sofran
- sare/piper (ff putin)
Mai aveti nevoie de un vas termorezistent cu capac, sau in locul capacului folie de aluminiu.
Preincalziti cuptorul la 60 C, nu mai mult pt ca poate crapa vasul.
Se spala orezul si se lasa cam 5- 10 min. in apa rece. Intre timp faceti supa.
Puneti orezul, vinul, supa (care va trece bine peste orez) si sofranul in vasul termorezistent, acoperiti.
Dati la cuptor si ridicati temperatura la 160 C. Intr-o jumatate de ora e gata, cand scade supa.
Pofta buna!!!
P.S.: Reteta de la costite ... mai tarziu :).