Oreo Cupcakes
articol scris de JustLoveCookin blog ana-maria-ciolacu.blogspot.com
Acesti cupcakes fac parte din seria "Nu muri pana nu i-ai incercat!" Auzisem de Oreo Cupcakes dar inca nu avusesem onoarea sa ne cunoastem mai indeaproape. Sunt cei mai buni cupcakes pe care i-am mancat/facut vreodata! <3 Biscuitii de pe fund se transforma in ceva magic, iar reteta de muffins este de departe preferata mea, cea cu ricotta. Raman usor umezi si moi, si deliciosi… Incercati-i findca veti face ca mine, sunt sigura. Eu muscam dintr-unul, si instinctiv inchideam ochii si incepeam sa vorbesc singura, despre cat pot fi de buni, bineinteles… J'adore ! <3
Ingrediente pentru 15 cupcake:
2 oua
250 g ricotta
100 ml lapte
esenta vanilie
150 g faina
40 g cacao
200 g zahar
50 g ulei
1 pliculet praf de copt
1 praf de sare
cca 30 biscuiti Oreo
400 ml frisca
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 180°C, pregatim tava de muffins cu hartiutele si incepem sa despartim 10 biscuiti. Crema va ramane lipita doar de o parte. Partile fara crema le punem in robot si pulsam pana obtinem un "praf" asemanator cafelei macinate pe care o dam deoparte. Partile ramase le punem pe fundul hartiutelor de muffins, cu crema in sus. In hartiutele ramase libere punem cate un biscuite intreg.
Off topic: Eu as fi pus intregi in toate, fiindca sunt teribil de buni, dar am descoperit ca am soareci in casa. Mai precis unul singur… Cu doar doua picioare, dar in schimb un stomacel mai mare… Si mai multa pofta de rontaiala decat o ciurma de soricei mai mici…Si cu o seara inainte soricelul asta a gasit locul secret unde depozitez ingrediente pt deserturile viitoare, ca de exemplu ciocolata de cateva feluri, marshmallows, bombonele, cateva tipuri de biscuiti, etc. Tradus in limba soriceasca, "Raiul pe Pamant" ! Si am ramas cu mai putini Oreo decat imi trebuiau dupa ce-a dat iama in locul secret. *__* Btw, trebuie sa-mi gasesc alta ascunzatoatre acum! *__*
Amestecam intr-un castron faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacaoa, sarea si zaharul. Intr-un alt castron batem ouale cu o furculita, adaugam apoi ricotta, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam bine din nou, dupa care turnam compozitia lichida peste amestecul de faina & co. Amestecam cu o lingura nu mai mult de 30 de secunde, doar cat sa nu mai ramana faina neincorporata. Amestecatul excesiv dauneaza grav muffins-ilor. *__* Pentru mai multe informatii si secrete, citi: Cum sa facem muffins perfecti?
Punem cat de repede putem compozitia, umpland formele pe 3/4. Nu trebuie sa lasam prafulul de copt sa actioneze mult timp in afara cuptorului. Dam la cuptorul incins deja la 180° timp de 20 - maxim 25 minute.
Mixam frisca neaparat RECE (eu am invatat lectia asta pe pielea mea, stricand 2 litri de frisca deodata) *__*. Ca sa fiu sigura am pus si un pliculet de intaritor de frisca. Cand s-a batut bine adaugam si praful de biscuiti si incorporam cu miscari usoare, cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn. Punem frisca intr-un sac-à-pochè si decoram muffinsii RECI (nu se stie niciodata ce poate face graba). *__* Infingem in Oreo frisca cate o jumatate de biscuite, sau unul intreg daca nu aveti soareci in casa. *__*
Pe langa faptul ca sunt infricosator de buni, mai sunt si frumosi…
Ador iepurasul asta! Mi l-a trimis sora mea, de Pasti, impreuna cu o multime de alte chestiute minunate. <3
Inca doua si gata! ^__^ Ce sa fac, daca m-am indragostit iremediabil ?… ^__^
Sper sa va placa si voua macar un sfert din cat mi-au placut mie !