Opc: Parizerul Ocupa Primul Loc In Topul Celor Mai Nocive Mezeluri
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs. Potrivit OPC, mezelurile contin multa apa, conservanti, carne de proasta calitate si tot felul de resturi. Specialistii ne avertizeaza sa nu le consumam în exces, deoarece pot cauza diferite tipuri de cancer si pot duce si la cresterea colesterolului. Din cauza produselor alimentare bogate în chimicale si grasimi “rele” bolile cardiovasculare si obezitatea sunt tot mai des întâlnite în rândul populatiei.
Cele mai daunatoare alimente sunt cele care au un continut ridicat de slanina si sorici, ingrediente pe care le gasim in majoritatea mezelurilor. Acestora li se adauga ingrediente precum coloranti, conservanti, dar si diferite E-uri precum nitratul de sodiu sau monoglutamatul de sodiu.
Unele dintre cele mai nocive mezeluri care se afla în comert sunt:
Parizerul – are în compozitia sa 80% slanina si sorici de porc, 10% MDM, carne dezosata mecanic, în compozitia careia intra oase macinate. Acest aliment mai contine faina de soia, amidon, dar si condimente, printre care se numara sare, coriandru, boia de ardei. Potentiatorii de gust si colorantii sunt si ei trecuti pe lista ingredientelor care se gasesc în parizer.
Crenvurstii - duce la aparitia toxiinfectiilor alimentare daca nu sunt pastrati în conditii corespunzatoare. MDM-ul este gasit în mare parte din acest preparat din carne. Pielite si grasime se gasesc si ele în compozitia acestora. E-urile abunda si ele, deoarece crenvustii au mereu o culoare frageda.
Lista continua cu: Kaizer (sare, gelifianti, coloranti), salamurile (60% grasimi, 20% carne de calitate inferioara), sunca taraneasca (70% slanina, oase si sorici).
Sursa: Mediafax
Filed under: STIRI CULINARE