Onion Rings
articol scris de JustLoveCookin blog ana-maria-ciolacu.blogspot.com
Sau inele de ceapa… Minunate inele de ceapa !! Fiindca bat pana si cartofii prajiti !*__* Secretul unor inele de ceapa super crocante si usoare (atat cat se poate), sunt bulele. Fie ca provin din apa minerala, fie ca provin din bere. Insa declar cu mana pe inima ca se simte diferenta intre cele facute cu apa si cele facute cu bere. Singura regula este: "Nu folositi niciodata o bere care nu v-ar placea sa o beti!" Fiindca alcoolul se evapora, iar in onion rings-urile noastre va ramane doar acea nota de fundal pe care o are berea folosita. Eu am folosit Splügen - Angelo Poretti. Este aperitivul ideal la o masa unde se servesc bauturi alcoolice si nu numai. Delicioase !
Ingrediente:
2 - 3 cepe mari
100 g faina
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
piper proaspat macinat
optional paprika
bere (cca 150 - 200 ml) sau apa minerala (nu plata)
Mod de preparare:
Taiem transversal cepele, in inele de cca 1-2 cm grosime, dupa care despartim fiecare felie in inele. E bine sa alegem cepe mari, carnoase, astfel incat sa ramana intacte dupa tot procedeul.
Amestecam faina cu sarea, piperul, paprika si praful de copt.
Turnam deasupra berea si amestecam cu un tel pana dispare spuma formata. Eu am dat o cantitate la bere, dar sincer nu-mi aduc aminte bine cat a absorbit. Ideea e sa obtinem o mixtura destul de densa cat sa se lipeasca de inelele de ceapa, si in acelasi timp usor lichida. Daca e prea groasa mai adaugam bere, daca e prea lichida mai adaugam faina, asa ca nu-i bai. *__*
Trecem inelele prin aceasta imbatatoare mixtura, dupa care le punem pe o farfurie, unde se va scurge surplusul. In felul asta vom fi si mai rapizi la prajit.
Punem intr-o tigaie cu borduri inalte sau intr-o cratita vreo 3 degete de ulei, iar cand s-a incins, punem cu grija (la degete) inelele in ulei. Dupa 3-4 minute ar trebui sa fie gata, in principiu cand devin crocante si aurii.
S-aveti pofta !