contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Onion Bhajji(baked)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


chiftelute de ceapa (aperitiv indian)


una din tentatiile care m-au bintuit in ultimul timp au fost aceste chiftelute din ceapa,care mi-au parut anoste si intrigante de-a dreptul.le-am vazut prima data la crazy mother cooker acum ceva timp , iar chef chilly mi-a improspatat memoria lor.intre timp mai testasem unele retete indiene,bucurindu-ma de plenitudinea pluriaromatica a produsului finit si mi-am zis ca e cazul sa vad cum sta treaba cu "intrigantele".imi venise ideea coacerii lor in cuptor pentru a evita prajirea(cu care nu prea sunt compatibile unele din organele mele de prelucrare a nutrientilor!) de cind o vizitasem pe chef chilly,acum trebuia sa adaptez reteta pentru aceasta varianta .
a fost simplu, iar chiftelutele au prins si putina ordine in forma cu aceasta ocazie.

pentru chiftelutele mele din imagine (8) am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:
2 cepe mari,taiate in jumatate si feliate mediu ca grosime,
1 1/2 cup de faina de naut,
1 lingurita de coriandru,macinat,
1 lingurita de turmeric,
1/2 de lingurita de garam masala,
1/4 lingurita sare,piper,
1/4 lingurita ardei iute pisat,
2 linguri de ulei de masline.
amestecam faina de naut cu coriandrul macinat ,turmericul,garam masala,ardeiul iute si adaugam apa pina cind obtinem o consistenta de smintina groasa.
intr-o tigaie incinsa cu uleiul de masline inmuiem ceapa cu putina sare si piper,la foc mic ,cca 5 minute,o lasam la racorit putin,dupa care o incorporam in amestecul anterior,lasind-o 10 minute in repaus,sa se amestece aromele .dupa care luam cu lingura si depozitam mici gramajoare intr-o tava unsa cu ulei(eu nu am facut lucrul acesta,s-au lipit,insa le-am desprins usor cu o spatula de lemn)
apoi dam la cuptor,eu l-am folosit pe cel primit de la singer,VITA COOK.
l-am programat 20 minute la 175 de grade,pe la 15 l-am inchis,chiftelutele erau deja rumene.avantajul vasului transparent,te tine la curent cu stadiul de gatire si poti ajusta timpul sau temperatura dupa necesitate.becul cuptorului de la aragaz e de multa vreme ars...
am asteptat sa se racoreasca si le-am gustat insotite de niste bucatele din "turtele bunicii",facute de mine cu o zi inainte ,am ramas pur si simplu uimita de aparitia unor consistente si arome ce numai cu gindul la banala ceapa nu te-ar putea duce,l-am servit si pe hus (era plecat cind eu le-am comis),a pus clasica intrebare "le-ai fotografiat?" si le-a laudat.desi ce privire derutat-neincrezatoare avea cind i-am prezentat componentele " operei mele culinare" cu citeva clipe mai devreme!
se mai pot servi insotite de salate,felii de lamiie,mango chutney ,iaurt cu condimente indiene.
si un anunt de la mos craciun al bucatariilor:
daca va doriti cuptorul vita cook,un mixer sau un cintar de la singer romania,va puteti incerca norocul,lasind un simplu comentariu la obiect si o adresa de e-mail pe blogul lui radu popovici,al bucatarului maniac sau pe site-ul e-bucataria!multa bafta!
enjoy!

Share

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com