Omlete Colorate și Rotunde… De Week-end…
articol scris de papalaile blog
Am mai zis-o, o mai zic: îmi place mâncarea colorată. Colorată natural
N-am inventat eu roata, dar îmi place să mă joc cu ea așa că iată un mic dejun de week-end tare drăguț, ne mai vorbind că e și gustos și sănătos. Nu mai știu dacă am zis, dar e și colorat
Da, pe lângă mâncarea colorată îmi place și micul dejun de week-end, mic dejun care sigur trebuie să fie colorat Știu am înnebunit și vă înnebunesc și pe voi
Treaba e simplă. Aveam în frigider 5 ouă care stăteau să nu mai fie bune așa că trebuiau musai mâncate și cel mai ușor m-am gândit să facem două omlete. De ce două diferite și nu una mare? Pentru că suntem doi oameni diferiți care mănâncă lucruri diferite
Pentru prima omletă am folosit 3 ouă pe care le-am bătut bine și în care am adăugat niște ardei iuți proaspăt măcinați și un cub de cașcaval pe care l-am tăiat în bețișoare în lipsă de răzătoare.
Am mai tăiat o jumătate de ceapă potrivită, 3 ciuperci și niște bucăți de ardei grași (unul roșu, unul verde).
Am încins tigaia și am pus un strop de ulei de măsline în ea. Apoi am adăugat legumele tăiate.
Le-am lăsat un pic să se înmoaie (mi se pare doar mie sau cuvântul ăsta chiar sună ciudat?)…
… și apoi am adăugat ouăle bătute cu cașcaval. Am pus capacul pe tigaie și am trecut la următoarea omletă.
Am bătut celelalte 2 ouă, de data asta fără ardei iuți și cașcaval. Am tăiat cealaltă jumătate de ceapă, o bucată potrivită de zucchini și 2 ciuperci.
Între timp prima omletă s-a făcut și am dezlipit-o ușor de pe margini cu o spatulă. Nu s-a lipit de tigaie și am scos-o tare frumos pe farfurie. Aaaa, trebuia să vă mai spun că mie așa îmi plac omletele, întregi
Am pus din nou un strop de ulei de măsline în tigaie și noile legume la înmuiat.
apoi le-am dat în cap cu ouăle bătute (se observă cumva că-s cam violentă??) și iar cu capacul peste.
Până să se facă și omleta numărul doi am tăiat și o roșie felii și un castravete bețigașe.
Aici puteți recunoaște prima omletă…
… iar aici pe cea de a doua…
Cip a fost responsabil cu sucul. Pentru el un suc de portocale, pentru mine a fost portocală amestecată cu gref. Un pic mai devreme a fost gata și cafeaua mea, iar pâinea prăjită am uitat să zic că am făcut-o înainte de omlete. Nu avem prăjitor de pâine, dar am prăjit fiecare felie de pâine (câte una pentru fiecare omletă) în tigaia încinsă fără ulei sau altceva.
Deci să recapitulez: îmi place mâncarea colorată, micul dejun de week-end și omleta întreagă. Ați reținut, da? Week-end colorat și rotund și vouă!
Filed under: Mic dejun de week-end..., Mic dejun..., Retetele mele... Tagged: ardei, ardei gras, ardei iuti, ardei rosu, ardei verde, cafea, cascaval, ceapa, ciuperci, mic dejun, mic dejun de week-end, omleta, omleta intreaga, omleta rotunda, oua, paine, paine integrala, paine prajita, suc de gref, suc de portocale, ulei de masline, week-end, zucchini