Omleta Rulata Stil Japonez ( Tomagoyaki)
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Am promis ca revin cu modul acesta de preparare al omletei.
Reteta am gasit-o pe blogul lui Nadjibella .Este o omleta rulata, pe romaneste,ce se manaca cu sushi sau la micul dejun.Ce zici ochisori albastri?Ei folosesc o tigaie dreptunghiulara pentru acesta omleta,da' va spun ca merge si in tigaia obisnuita.
Am sa va dau ingredientele originale,dupa care,la sfarsitul postarii, am sa va spun si ce ingrediente am folosit eu,la o varianta romaneasca.
INGREDIENTE :
-4 oua
-1 lingurita sos soia
-1 lingurita mirin (care este un vin de orez,mai dulce,ceva gen muscat otonel )
-1 lingurita de zahar
-2 linguri de dashi( supa de peste si alge,specific japoneza,folosita la gatit)-nu am folosit neavand asa ceva.M-am gandit sa folosesc in loc cateva picaturi de sos de peste,dar pana la urma am renuntat,vroind sa vad ce iese asa.A fost foarte bun si data viitoare am sa folosesc si sosul de peste.
La sfarsitul acestei postari,va dau si o varianta romaneasca,pe care am facut-o mai de mult,folosind aceeasi tehnica.
MOD DE PREPARARE:
se amesteca sosul de soia ,cu mirinul,zaharul si sarea,(daca mai este cazul) piperul,in cazul meu si o jumatate de gogosar taiat cubulete,,apoi se ameteca cu ouale batute ca la omleta.sa nu va fie frica de culoarea maronie pe care o da sosul de soia. se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei ,ca la clatite, am pus un polonic din amestec ca la clatite,cand s-a desprins de pe margini,am rulat-o in tigaie,am lasat ruloul la marginea tigaii, am pus al doilea polonic de amestec,am ridicat putin primul rulou ca sa patrunde si sub el,iar am lasat sa se desprinda de pe margini si am rulat incepand cu primul rulou, apoi am pus al treilea polonic si am repetat operatiunea. se scoate apoi pe o farfurie ,se taie felii si se serveste,noi am macat-o cu salata verde si wasabi (care este o pasta de hrean,de culoare verde),da'merge cu orice hrean. Iata acum si varianta romaneasca de omleta rulata,care am facut-o mai demult,cand nu aveam mirin: acuma ca v-am spus reteta originala sa va spun ce am pus eu in omleta folosita ca garnitura la spanac. -4 oua -lapte, -1 lg sos soia -1 lg zahar -cascaval ras, -piper, -1/2 lg cimbru . Toate amestecate ca la omleta,prajite dupa metroda japoneza si mancate cu piure de spanac,la care in afara de lapte si usturoi,am adaugat marar si mozzarella. |