Omleta Provensala
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Nu stiu cum procedati voi de obicei, dar eu cand pregatesc o omleta amestec toate ingredientele si desi gustul este deosebit, nicodata nu reusesc sa dau omletei o forma cine stie ce aratoasa. De aceea aceasta varianta mi s-a parut interesanta pentru ca, folosind aceleasi ingrediente ca de obicei, am dat o infatisare complet noua - si mult mai eleganta - unei banale omlete.
Ingrediente
3 oua
sare, piper
Mozzarella Bocconcino de la Lactitalia (cam jumatate de biluta)
1/2 ardei rosu
1/4 praz
o mana de ciuperci
putin busuioc
Mai intai tocati prazul, ardeiul si ciupercutele si caliti-le in putin ulei, presarand putin busuioc peste. Cand s-au inmuiat, le scoateti din tigaie si le puneti deoparte.
In tava perfect curata turnati ouale batute si condimentate cu sare si putin piper.
Cu o spatula desprindeti usor marginile lasand sa curga din ou sub partea deja coapta. Facand asta, treptat veti obtine o omleta perfect inchegata.
Cand s-a inchegat si mijlocul, presarati mozzarella peste omleta si mai lasati putin pana se topeste.
Scoateti omleta pe o farfurie, adaugati amestecul cu ciuperci si indoiti omleta peste sa se patrunda bine legumele cu mozzarella topita.