Omleta Posata
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Adica in apa. Reteta am gasit-o explicata foarte plicticos si complicat pe fb, realizata de Chef Robert McManus. Vorba cantecului, I did it my way.
Cu ce are rezon mare seful, nu trebuiesc batute prea tare, cat sa se amestece (sa imi iertati pozele, ploua ud, e bezna), ca sa nu bea prea multa apa.
Apa am pus-o la fiert cu putin otet (nu se simte la gust, calm) si sare. Cand e aproape de fierbere (proteina coaguleaza la 60 de grade, nu avem interes sa clocoteasca) facem vartej, dar vartej ca lumea, sa se vada fundul vasului, apoi punem ouale batute.
Oul se strange frumos in mijloc.
Am acoperit vasul, am verificat la cateva minute, a crescut ca un sufle :)
Bineinteles ca se va lasa, atentie la final, intai scurgeti cat puteti de mult din apa, apoi puneti in sita, dar cu grija, este fina si pufoasa, se rupe osor (eu am rupt-o).
Si gata, ce puneti pe ea, pe langa, treaba voastra. Este foarte pufoasa si as putea spune, usoara si placuta valului palatin si esofagului. Eu am pus niste “camembert” de casa si nitel ulei de masline, plus extra piper. E foarte buna si se face atat de repede.
Multumesc Chef Robert McManus pentru idee si Margaux Cintrano de la Worls Cuisines ca a impartasit cu noi.
rororo