Omleta In Cuib, La Cuptor
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aveam indoieli daca sa pun reteta aceasta pentru ca pozele nu prea imi plac, dar am refacut-o saptamana asta si nu am reusit sa fac alte poze. Este un mic-dejun absolut delicios si rapid. Noua ne-a placut foarte mult, sper ca si voua sa va placa :)
Ingrediente:
2 oua
3 linguri lapte
2 felii sunca
2 felii cascaval
1 cartof mare
1 polonez
cateva fire de patrunjel
sare, piper
1 lingurita boia dulce
2 portii
Mod de preparare:
Cartoful se curata, se spala si se taie in cubulete mici. Se sareaza, se pipereaza si se presara boia dulce de arde. O tigaie se pune ulei, se incinge si se pun cartofii. Se rumenesc, apoi se scot pe un servetel absorbant.
Formele ceramice se ung cu putin unt, in fiecare se pune cate o felie de sunca(care trebuie sa fie mare, pentru a imbraca peretii), apoi se pun cartofii rumeniti. Ouale se bat cu furculita cu laptele si condimente, apoi se adauga cubulete de polonez si patrunjel. Ouale se repartizeaza in cele doua forme si deasupra se pun inimioare decupate din cascaval si sunca.
Formele se introduc in cuptor pana se rumenesc, aproximativ 20-25 minute.
Se serveste imediat, alaturi de paine prajita sau simpla :)
Pofta buna!!!