Omleta Greceasca
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Cu toate ca nu agreez omleta, mi se pare cam grasa, in functie de ingrediente, poate avea putine calorii, si deci sa faca un mic dejun cat mai savuros.
Privind inspre bucataria greceasca, de unde bate aer sarat, unde vantul unduieste maslinii, iar mancarea o mananci pe nerasuflate la cate de buna e, am zis ca trebuie sa gatesc azi ceva de la ei. Asa am ales omleta greceasca. Sfatul meu, respectati cantitatile.
Pentru 2 portii aveti nevoie de: ½ de cana cu ardei verzi-tocati cubulete, ½ de cana ciuperci-feliate, 1/8 de lingurita maghiran, 1 cana spanac tocat, 2 oua intregi, 4 albusuri de ou, ½ de cana cu feta-zdrobita, 1 rosie (de la care se scot samburii, si se taie feliute).
Legumele si verdeata se pun intr-o tigaie, unde varsati putin ulei masline bun pentru prajit. Se calesc putin timp. Intr-un bol se amesteca albusurile, ouale batute spuma. Se amesteca bine, se toarna omleta peste legumele calite. Se amesteca. Se adauga branza si rosia. Se pune capac, se tine pe foc, pana ce omleta devine pufoasa.
Atentie! Ingredientele sunt pentru 2 persoane, nu pentru una singura.
O portie are 230 de calorii.
Pofta buna!
Filed under: Recomandare meniu Tagged: legume bio, legume congelate, legume de toamna, legume emxicane, legume gratinate, legume la cuptor, legume la gratar, legume la tigaie, legume sote, mancare chinezeasca, mancare de cartofi, mancare de ciuperci, mancare de conopida, mancare de fasole, mancare de gutui, mancare de mazare, mancare de post, mancare de praz, mancare de vinete, omleta, omleta cu branza, omleta cu cartofi, omleta cu ciuperci, omleta greceasca, omleta taraneasca, retete cu pui, retete culinare, retete de mancare, retete de prajituri, retete de slabit, retete prajituri, retete pui