Omleta Fermierului – Farmhouse Omelette. British Food, 5
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este un fel de ruda aristocrata a celebrului mic dejun englezesc eggs and bacon, adica oua cu sunca, aristocratica nu prin denumire, ci prin bogatia ingredientelor si mai ales prin prezenta acestui tip de branza, Cheddar, specific englezesc, care este considerat original doar daca provine din localitatea Cheddar din Marea Britanie. Ei, eu va propun aceasta reteta cu branza Cheddar "neoriginala", pentru ca aceea pe care o am eu provine din Italia si nu din Anglia :)
Ingrediente pt o portie: o felie de bacon, 100g sunca, 5-6 felii de ciuperci, 2 linguri de branza Cheddar rasa, 2 oua, o jumatate de ceapa, sare, piper, 2 rondele de ardei gras, putina verdeata.
Ceapa se taie marunt si se caleste pe foc foarte mic. Dupa 1 minut se adauga sunca si baconul taiate cubulete impreuna cu ciupercile taiate marunt, se mai lasa 1 minut pe foc, apoi se adauga ouale batute impreuna cu sarea, piperul si ardeiul si verdeata tocata marunt. Dupa ce se prajeste pe jumatate, se adauga branza Cheddar si cu o spatula se pliaza omleta in doua. Se mai lasa pe foc pana cand branza este topita. Se serveste fierbinte, cu salata de sezon.
Pofta buna! :)