Omletă Din Albușuri Cu Fenicul și Kaiser…
articol scris de papalaile blog
În timp ce toată blogosfera culinară e plină de rețete de cozonaci, prăjituri și alte minunății pentru Crăciun, eu mai vin cu o omletă În primul rând pentru că mai trebuie să și mâncăm ceva până la Crăciun. În al doilea rând pentru că eu abia azi plec spre cuptorul meu de-acasă. Unde mai pui că e o omletă făcută din albușuri, deci e o idee pentru ce să facem cu albușurile ne folosite. Dacă vă mai zic și că e tare bună și destul de ușoară pentru că nu are gălbenușuri, sper că v-am convins s-o încercați la un moment dat.
Aveam niste albușuri rămase în congelator și trebuia să fac ceva cu ele până plecam. O parte am hotărât să le fac omletă împreună cu niște fenicul și kaiser.
Am folosit deci vreo 4 albușuri, 100 gr kaiser (lardon), un fenicul potrivit, un cub de unt și niște ardei iuți micuți proaspăt râșniți.Am încins tigaia și am pus kaiser-ul la rumenit.Când a fost gata l-am scos și am topit cubul de unt, apoi am pus feniculul tăiat julien.Când feniculul s-a rumenit am readus în tigaie kaiser-ul și am amestecat bine.
Apoi am pus peste albușurile bătute spumă ușoară cu un pic de ardei iuți.
Am pus capacul și am lăsat la foc potrivit până s-a închegat albușul. Cu mare grijă am scos-o pe o farfurie pentru a rămâne întreagă. Este cevamai fragilă decât o omletă făcută din ouă întregi.
N-am mai avut o zi așa frumoasă ca duminica cealaltă, dar am mai colorat-o noi cu suc de gref și portocale.
Alături am avut și o salată de sfeclă coaptă. Se poate face cu ulei și oțet sau simplă, fără nimic altceva.
A fost tare bună și ne-a plăcut. O idee bună de folosit albușurile rămase atunci când nu vrei să faci ceva dulce cu ele.
Zilele viitoare revin cu o altă idee de folosit albușuri, de data asta dulce.
No related posts.