contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Omleta Cu Zucchini La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pentru astazi la pranz am pregatit ceva rapid, pentru ca inca ne aflam in mare criza de timp. Sper sa ne revenim curind, insa, se pare , ca apropierea toamnei ne da ceva batai de cap, ne pune cu burta pe noi proiecte… E grav tare cu timpul asta :d Insa si mai grav e cu vremea: caldura mare, mon cher!

Anul asta pot spune ca e anul dovleceilor la noi in curte. S-au facut din plin si dovlecei obisnuiti, si cei ondulati patison si zucchini. Minunati! Ieri am adus o traista plina de patison si zucchini pe care ii voi toca si pune in congelator pentru a prepara la iarna cate o tocanita de dovlecei. Azi am  inhatat un zucchini potrivit, niste rosii si vreo cateva oua si iata ce a iesit. O minunatie simpla, rapida, usoara, ce se poate cosuma atat rece, cat si calda. Si e perfecta pentru un pranz rapid si satios, dar si pentru mic-dejun. Astfel ca vedeta zilei de azi e Omleta cu zucchini la cuptor. Poate va ganditi ca e o chestie asa, banala. Ei bine, nu e! E delicioasa (vorba Mirunei) cu legume usor crocante, dar moi in interior.

Omleta cu zucchini la cuptor

Ingrediente pentru reteta de Omleta cu zucchini la cuptor

  • 1 zucchini (sau puteti folosi si dovlecel obisnuit) potrivit ca marime
  • 3 oua
  • 2 rosii 
  • 3 linguri de ulei
  • 75 gr telemea
  • oregano
  • busuioc
  • sare de mare
  • piper macinat

Omleta cu zucchini la cuptor

Mod de preparare pentru reteta de Omleta cu zucchini la cuptor

Incalziti cuptorul la 180 grade, treapta 4-5. Ungeti o tava rotunda cu cele 3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Zucchini il spalati bine si nu e nevoie sa ii mai dati coaja jos. Daca folositi dovlecelul clasic, e mai bine sa il decojiti usor, dupa ce l-ati spalat.  Apoi taiati zucchini in rondele groase de 0.5cm. In tava respectiva unsa cu ulei puneti rondelele de zucchini aranjate frumos, de jur imprejur, pana ce acoperiti intreaga suprafata. Dati la cuptor pentru 10 minute. In timpul asta zucchini se va inmuia putin.

Intre timp spalati rosiile si stergeti-le de apa. Taiati-le rondele.

Scoateti tava de la cuptor si puneti deasupra rondelelor de zucchini, rondelele de rosii si branza telemea data pe razatoarea mare. Bateti ouale cu un strop de sare si turnati peste compozitia din tava. Presarari busuioc si oregano uscat si dati la cuptor 30 minute la 150 grade.

Scoateti omleta cu zucchini si taiati-o felii. Consumati omleta cu zucchini cu putintica salata verde sau cu parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

Omleta cu zucchini la cuptor Omleta cu zucchini la cuptor Omleta cu zucchini la cuptor

Acest articol Omleta cu zucchini la cuptor apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.