Omleta Cu Spanac Si Branza

articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asadar cu reteta asta voi participa la Provocarea lunii Mai - "Dulce Romanie", organizata luna asta de Andreea Elena - Toata ziua in bucatarie
UPDATE: Voi fi matusica de fetita, asa cum si-au dorit maimuta si sora`mea :) Saracu` cumnat... :))))
Ingrediente:
1 ceapa medie (1 praz)
70 g emmentaler
300 g spanac congelat (400 g)
300 g branza de vaci (ricotta)
8 oua fazan (5 oua gaina)
3 linguri pesmet
3 catei usturoi
unt
ulei de masline
sare
piper
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am adaugat spanacul (eu am avut congelat, dar merge foarte bine crud si oparit) si putina apa si am lasat cca 15-20 minute. Am pus putina sare, iar spre final si cateii de usturoi taiati pe jumatate (in varianta originala nu erau inclusi, dar m-am gandit sa schimb putin gustul spanacului).
Ouale le-am amestecat bine, adaugand sare si piper. Am adaugat branza de vaci nesarata (in varianta originala era 250 g ricotta) si emmentalerul (se mai putea adauga si 3 linguri de parmezan) si am amestecat bine.
Peste amestecul de oua am adaugat spanacul calit si lasat la scurs bine.
Am uns cu unt un vas de yena, pe care l-am tapetat apoi cu pesmet.
Am adaugat in vas amestecul de oua si spanac si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade C (compozitia se va dezlipi de pe peretii vasului).
Este foarte bun la cina, asa cum a fost cazul nostru, dar si a doua zi la micul dejun!
Pofta buna va doresc!