Omleta Cu Praz
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Parintii mei au locuit 30 de ani intr-un oras unde se consuma destul de des praz. Apoi s-au mutat la tara unde cei de acolo stiu ca praz mananca doar Nea Marin ( miliardarul :))... s-au ambitionat si au cultivat praz, in Ardeal minune mare :))... acum mancam praz la greu, e sanatos si se poate folosi in multe mancaruri, ca drept urmare il recomand cu incredere . O varianta de reteta e omleta cu praz.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 4 oua
- 2 linguri de lapte
- 1 praz mai mare
- sare, piper
- putin ulei
Praul il spalam bine si il curatam de frunzele uscate, apoi il taiem felii nu foarte groase. Il punem la prajit la foc mic cu capac pana se inmoaie. Separat batem ouale, adaugam putin lapte, sare, piper. Dam focul mai mare turnam ouale batute si acoperim cu un capac lasam cateva minute apoi stingem focul. Eu folosesc capacul ca sa nu mai intorc omleta.
Servim .