Omleta Cu Leurda La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Să profităm de primăvară
Până nu pleacă-n altă ţară,
Cine ajunge-n piaţă vede
Tarabe pline cu-aur verde…
Să ocoleşti acum leurda,
Zău, ar fi o blasfemie
Mai ales că faci reţetă
Pentru „Dulce Românie”.
Ce iti trebuie pentru 2 portii (poza 1):
- 4 oua
- 2 legauturi de leurda
- cateva frunze untisor
- 50 gr masline feliate
- 50 gr parmezan
- 50 gr cascaval razuit
-sare, piper
- ulei pt prajit
Plan de lucru:
- Spalam si stergem cu un servetel absorbant, apoi tocam marunt leurda si untisorul (poza 2).
- Batem cele 4 oua, adaugam sare si piper dupa gust (poza 3).
- Adaugam leurda, untisorul si maslinele peste oua (poza 4).
- Presaram jumatate din cantitatea de parmezan (poza 5).
- Lasam sa se incinga uleiul din tigaie, apoi adaugam amestecul de oua.
- Lasam 1 minut pe foc (poza 6), apoi dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.
- Scoatem si presaram pe deasupra amestecul de cascaval si parmezan ramas (poza 7). Mai lasam la cuptor 3 minute, pana se topeste cascavalul. (poza 8 )
- Pofta buna!(poza 9).
Timp de preparare: 25 de minute
Pret: 4.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne