Omleta Cu Ficat De Cod
Sursa Omleta cu ficat de cod
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Beneficiile ficatului de cod sunt imense, mai ales in dieta celor mici.
Exista pe piata varianta uleiului de ficat de cod, dar nu toti copiii il vor accepta si de aceea puteti incerca cu incredere si varianta in conserva, conservat in propriul ulei (nu in ulei vegetal!)
Ficatul de cod este foarte bogat in Omega 3, vitamina D si vitamina A. Ajuta sistemul imunitar si este un aliment grozav si pentru dinti (mai ales in diete de remineralizare).
Eu l-am incercat in omleta, mizand pe textura sa cremoasa, asemanatoare creierului si pasiunea Nataliei pentru omleta cu creier. Am intuit corect pentru ca - desi refuza in general pestele - Natalia a mancat cu imensa pofta toata omleta!
Ingrediente
1/2 conserva ficat de cod in ulei propriu
1 ou de casa
Am turnat jumatate din conserva (ficat & ulei - e gras, dar noi suntem obisnuiti cu grasimile acestea sanatoase :) ) intr-un vas si l-am batut cu un ou proaspat de tara.
L-am turnat intr-o tigaie si l-am amestecat pana s-a gatit complet omleta.
Am servit cu rosii si cu paine cu maia, dar a avut un asemenea succes incat Natalia nu a mai peirdut vremea cu ele si a mancat doar omleta.
Exista pe piata varianta uleiului de ficat de cod, dar nu toti copiii il vor accepta si de aceea puteti incerca cu incredere si varianta in conserva, conservat in propriul ulei (nu in ulei vegetal!)
Ficatul de cod este foarte bogat in Omega 3, vitamina D si vitamina A. Ajuta sistemul imunitar si este un aliment grozav si pentru dinti (mai ales in diete de remineralizare).
Eu l-am incercat in omleta, mizand pe textura sa cremoasa, asemanatoare creierului si pasiunea Nataliei pentru omleta cu creier. Am intuit corect pentru ca - desi refuza in general pestele - Natalia a mancat cu imensa pofta toata omleta!
Ingrediente
1/2 conserva ficat de cod in ulei propriu
1 ou de casa
Am turnat jumatate din conserva (ficat & ulei - e gras, dar noi suntem obisnuiti cu grasimile acestea sanatoase :) ) intr-un vas si l-am batut cu un ou proaspat de tara.
L-am turnat intr-o tigaie si l-am amestecat pana s-a gatit complet omleta.
Am servit cu rosii si cu paine cu maia, dar a avut un asemenea succes incat Natalia nu a mai peirdut vremea cu ele si a mancat doar omleta.