Omleta Cu Creveti
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Pentru 4 portii aveti nevoie de: 1 cartof mare, cu pulpa dura, 1 dovlecel mic, 250 grame de creveti mic congelati, sare, 1 ceapa rosie, cateva fire de cimbru, 2 linguri cu ulei de masline, piper alb macinat, 6 oua, 50 grame cascaval Gouda sau Edam ras, mediu maturat.
Se spala cartofii, se curata si se taie in cubulete. Dovlecelul se spala si el, se curata, se taie in sferturi, dupa care in cubulete. In tot acest timp se decongeleaza crevetii. Pentru asta se pun in frigider.
Apoi se da in clocot o cabtitate suficienta de apa cu sare sis e fierb cartofii timp de 2 minute. Dupa primul minut de fierbere, se adauga dovlecelul, apoi crevetii, se fierb cateva secunde, se scurg bine de tot.
Ceapa se curata si se toaca, combrul se spala, se usuca si i se rup frunzulitele. Apoi uleiul se incinge, se calesc ceapa si cimbrul, se adauga amestecul de legume, crevetii si se fierb un pic, se condimenteaza cu sare si piper.
Dupa care se bat ouale, se amesteca cu cascavalul ras, se toarna peste amestecul din tigaie, se prajeste la foc mic.
Cand s-a facut omleta, se rastoarna intr-o farfurie.
O portie are 330 de kcal.
Pofta buna!