Omleta Cu Creier De Porc
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Omleta este un mic dejun rapid. La fel ca Omleta cu ciuperci si spanac, e savuroasa si consistenta pentru a incepe ziua.
Modul de preparare a retetei:
Ouale se bat impreuna cu sarea si piperul. Se prajeste omleta intr-o tigaie pe ambele parti, apoi se rastoarna pe o farfurie si se acopera cu o folie de aluminiu sa ramana calda, pana pregatim umplutura.
La creier am folosit bucatile mici ramase de cand am facut pane din creier. Se fierbe creierul in apa cu sare, boabe de piper, o foaie de dafin. Intr-o tigaie punem cubul de unt si putin ulei de masline si calim ardei taiati julien cat mai subtire. Se adauga rosia fara zeama si seminte, taiata in cuburi mici.
Se asezoneaza si se lasa pana scade sosul. Se intande pe omleta si cu o folie rulam. Se serveste calda cu un sos din smantana si branza feta. Pofta buna!