Omleta Cu Ciuperci Si Porumb La Cuptor
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Varianta mai putin calorica, sa zicem asa :), a simplei omlete de dimineata. Avantajul e ca e mult mai usoara, nu are ulei si poate fi consumata si a doua zi. In plus, putem pune in ea cam ce gasim prin frigider si prin camara. Eu am gasit urmatoarele:
6 oua
200 g ciuperci
150 g porumb dulce
150 g telemea
150 g cascaval (afumat am pus eu)
75 ml smantana dulce
2 lingurite unt
1 lingura pesmet
sare, piper
marar
Am taiat ciupercile felii mai mari
le-am pus la calit intr-o lingurita de unt, le-am sarat si piperat si le-am lasat la calit pana a scazut tot lichidul pe care si-l lasasera
branza am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari
cascavalul razatoarea cu ochiuri mici :)
am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat cu smantana lichida
am adaugat ciupercile calite
apoi porumbul
branza rasa
cateva linguri din cascavalul ras
si apoi mararul tocat marunt
albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat incet compozitiei de galbenusuri
am uns o tava de tarta cu unt si am tapetat-o cu pesmet
am turnat compozitia in ea
iar deasupra am presarat cascavalul ras
am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute, a rezultat asta:
eu am lasat-o la cuptor sa se rumeneasca bine, dar daca doriti o puteti lasa mai mult, va iesi un pic mai palida :)
dupa cateva minute s-a mai lasat un pic (ceea ce este si normal) dar nu foarte mult
am taiat o feliuta cat era calda caci nu mai rezistam :)
si mi-a placut tare mult
am servit si a doua zi din ea si a fost la fel de buna si calda si rece
data viitoare am sa incerc si cu alte variante, eventual ardei, broccoli...
Enjoy!