contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Omleta Cu Ardei Gras - The Russian Way

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Era un film rusesc, de asta sunt sigura. Si cred ca era alb-negru. Nu mai stiu cum se numeste filmul, de fapt tin minte doar 2-3 scene din tot filmul. Iar femeia aparea in toate scenele. Era batrana, cel putin asa mi se parea mie, desi daca privesc azi in urma nu i-as da mai mult de 28 de ani. Oricum intr-una din scene se tot certa cu unul (oare de ce?) si intre timp pregatea si micul dejun. Taie felii un ardei gras, sparge niste oua, ii scapa niste coji in farfurie, se cearta, bate ouale, caleste ardeii, se cearta, ia tigaia de pe foc si gesticuleaza... la care mama zice: "Maine facem si noi ouale asa, cred ca sunt foarte bune!"

Omleta cu ardei gras - the russian way
Ingrediente:
  • 2 oua
  • 1/2 ardei gras
  • 1 lingurita smantana sau 2 linguri lapte
  • frunze de patrunjel
  • ulei
  • sare
Ardeiul gras, spalat si curat de cotor si seminte, se taie cubulete si se pune la calit in putin ulei. Intre timp batem ouale, adaugam sare dupa gust, frunzele de patrunjel maruntite si smantana sau lapte.

Omleta cu ardei gras - the russian way
Cand ardeiul s-a inmuiat, se adauga ouale batute si se lasa la prajit timp de 1-2 minute. Pentru o prajire uniforma puneti capacul!


Si un pont de la mine (din seria "Amintiri din copilarie" pentru cutiuta albastra de azi) - un sandwich fenomenal compus din 2 felii paine, omleta si 1-2 frunze de salata verde. Nu o sa va vina sa credeti ce buna poate fi omleta rece!

Articol recomandat de http://thegreenfoot.blogspot.com/2009/10/omleta-cu-ardei-gras-russian-way.html