Omleta Carbonara
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu am stiut cum sa ii spun, dar stiti cum se utilizeaza resturile de paste in Italia, daca nu, va zic pe scurt, se baga in tot felul de chestii, ca si resturile de risotto. Omleta cu paste ramase e cea mai misto si, fireste, cea mai simpla.
Cum bine stiti, inainte de reteta, ce vraji de dieta am mai facut.
Da, am facut felul carnoaselor de prin frigi si congi (mereu bucatarii sunt grabiti, deci e cu frigi, congi, cepe, embese, din astea, mai mult in gluma, dar cand arde conteaza).
Carnatii aia de ieri de la Lidl, fara E-uri, ca la bunici acasa, foarte buni.
Sa trecem la gustarica noastra, tapas, antipasto, cum vreti sa ii zicem. O cunostinta din macaronaria a venit si a facut carbonara, foarte bune, doar ca a facut cam multe si a mai ramas asta:
Foarte simplu, oua, sare, piper, extra parmezan (daca l-au uitat la mine, ce sa le fac), tigaie, capac, basta.
Recunosc, omleta cu paste ramase e o slabiciune a mea, locul doi dupa cartofii cu oua si branza.
Cat s-a copt placintura, la foc mic, am facut un test pe niste chiftele. Super simple: carne de vita, carne din carnat picant, niste sare si piper. Atata. Testul era mai mult de inchrgare si de dat peste nas alora care pun oua in sarmale ca sa nu se desfaca.
Normal ca sunt mai bune cu ceva verdeata, ceapa, usturoi, dar a fost doar un test.
Oricum ar fi, ca gustare, face fata oricarei petreceri sau mese de poker sau remy, model hapuri de ciuguleala.
Pentru poza am montat putina frittata, rosie, chifteluta, fasie de parmezan si maslina (aveam in plus). Bun, omleta carbonara e buna si a doua zi si, daca ma intrebati pe mine, la frigider, e buna si mai multe zile, iar la congelator, daca faceti petreceri mari, rezista bine merci o droaie.
rororo