contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Omleta Carbonara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu am stiut cum sa ii spun, dar stiti cum se utilizeaza resturile de paste in Italia, daca nu, va zic pe scurt, se baga in tot felul de chestii, ca si resturile de risotto. Omleta cu paste ramase e cea mai misto si, fireste, cea mai simpla.

Slide1

Cum bine stiti, inainte de reteta, ce vraji de dieta am mai facut.

Slide2

Da, am facut felul carnoaselor de prin frigi si congi (mereu bucatarii sunt grabiti, deci e cu frigi, congi, cepe, embese, din astea, mai mult in gluma, dar cand arde conteaza).

Carnatii aia de ieri de la Lidl, fara E-uri, ca la bunici acasa, foarte buni.

Slide3

Sa trecem la gustarica noastra, tapas, antipasto, cum vreti sa ii zicem. O cunostinta din macaronaria a venit si a facut carbonara, foarte bune, doar ca a facut cam multe si a mai ramas asta:

Slide4

Foarte simplu, oua, sare, piper, extra parmezan (daca l-au uitat la mine, ce sa le fac), tigaie, capac, basta.

Slide5

Recunosc, omleta cu paste ramase e o slabiciune a mea, locul doi dupa cartofii cu oua si branza.

Slide7

Slide8

Cat s-a copt placintura, la foc mic, am facut un test pe niste chiftele. Super simple: carne de vita, carne din carnat picant, niste sare si piper. Atata. Testul era mai mult de inchrgare si de dat peste nas alora care pun oua in sarmale ca sa nu se desfaca.

Slide6

Normal ca sunt mai bune cu ceva verdeata, ceapa, usturoi, dar a fost doar un test.

Slide9

Oricum ar fi, ca gustare, face fata oricarei petreceri sau mese de poker sau remy, model hapuri de ciuguleala.

Slide10

Pentru poza am montat putina frittata, rosie, chifteluta, fasie de parmezan si maslina (aveam in plus). Bun, omleta carbonara e buna si a doua zi si, daca ma intrebati pe mine, la frigider, e buna si mai multe zile, iar la congelator, daca faceti petreceri mari, rezista bine merci o droaie.

rororo