Omleta Aromata
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
Un mic dejun inimos...sau indragostit...nu trebuie sa fie servit numai de Valentine's Day, ci in fiecare dimineata cand va simtiti iubiti, bine-dispusi si cu chef de viata ;-)
Dupa o idee din revista Clik pentru femei.
Pregatire: 10'
Coacere: 25'
Portii: 4
Ingrediente:
4 oua,
4 felii de paine,
100g cascaval,
50g unt,
50g morcov fiert,
100g mazare,
500ml lapte,
busuioc verde,
sare,
2 felii de paine,
2 felii de branza topita,
boia.
1. Se inmoaie painea in lapte, se stoarce putin, se adauga cascavalul taiat suvite subtiri,
ouale batute ca pentru omleta, morcovul taiat cuburi, mazarea,
frunzele de busuioc-eu am avut uscat-, sare dupa gust si se amesteca.
2. Se toarna compozitia intro forma termorezistenta, unsa cu unt.
Deasupa se adauga bucatele de unt si se introduce forma la cuptor pana se incheaga ouale.
3. Se decupeaza cu forma de fursecuri inimioare din omleta. Se prajesc usor doua felii de paine, se ung cu unt si se decupeaza doua inimioare dintr-o felie.Painea decupata se inlocuieste cu inimioara de omleta. Din feliile de branza topita se decupeaza inimioare care se trec prin boia dulce. Se adauga pe felia de paine, alaturi de inimioara de omleta.
Se serveste imediat, presarata cu frunze de busuioc, boia si garnisita cu frunze de salata verde- eu nu am avut...
Sau se poate servi ca atare, simpla, taiata in patrate, daca nu aveti chef de inimioare si decupaje...sau daca nu sunteti indragostit...