Omletă Afumată
articol scris de Povestelnicul blog povestigustoase.com
Imaginează-ţi că te-ai trezit sâmbătă dimineaţa cu o foame de lup în stomac de om. Ajungând în bucătărie realizezi cu stupoare că nici frigiderul n-a prea mâncat în ultimele zile. Şi ce-i de făcut? Da de făcut nu rămâne decât un lucru: de activat ingeniozitatea studenţească. Cea mai simplă şi mai efectivă strategie culinară a studentului este explorarea propriului frigider, explorarea frigiderelor vecinilor şi în cel mai critic caz, vizitarea magazinului alimentar din preajma. Şi să ştiţi, un student deştept nu se va caza niciodată într-un loc unde pâinea şi ouăle sunt la o distanţa mai îndepărtată decât 50 de metri sau şi mai rău – inaccesibile, că doar astea sunt alimentele de bază ale unu student adevărat (este vorba de studenţii alintaţi, care nu vor sa stea la cămin, pentru că cei de la cămin au de toate prin preajmă şi mai ales fete bune la care oricând pot merge în ospeţie c-o bere pentru a se pricopsi cu o farfurie de mâncare caldă). Dar noi să ne întoarcem la bârsanele noastre. Pentru a realiza nobilul scop, acela de a autohrăni stomacul, în primul rând avem nevoie de o tigaie şi ulei. Gata, restul e alintătură:
3 ouă
oleacă de ciuperci marinate
câteva ciocănele de conopidă
o roşie
o ceapă
o bucată de ardei dulce
o pulpă afumată de pui
sare şi piper
Le tocăm pe toate nu foarte mărunt, mai ales ceapa.
Ciupercile se poate şi mai măşcat.
Întâi rumenim pe tigaie ceapa, pe urmă adăugăm legumele tocate şi ciupercile,
şi afumăturile. Le prăjim la foc mediu cam 5-10 min.
În acest răstimp, ouăle le batem într-un vas cu sare şi piper,
după care le turnăm în tigaie, deasupra.
Tăiem frumos roşia felii şi o clădim arhitecturiceşte peste ouă. Punem capacul şi uităm de tigaie incă 10 min.
După asta, slavă zeului Studentus, gata. Ne aşezăm la masă pentru împlinirea visului gastro-intestinal.
Dapoi, poftă buna!
P.S. E clar, ca revelionul cu aşa tacâm nu-l poţi întâlni, da dacă afară e potopul iar tu n-ai nici un chef să ieşi, această reţetă este cea mai bună soluţie.