Olympus Cooking Show Cu Chef Daniel Wendorf
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
cat timp am mancat un croissant fierbinte si am baut un espresso scurt cu mazi,
gazdele ne-au prezentat noile iaurturi grecesti olympus cu capsuni, cu coacaze si cu rodie si zmeura.
diferenta dintre alte iaurturi si iaurturile grecesti olympus cu fructe nu e greu de ghicit, e chiar finetea aceea a iuarturilor grecesti pe care producatorii spun ca o obtin folosind trei litri de lapte pentru a produce un litru de iaurt. pe romaneste, e scurs bine :) si asta-l apropie mai degraba de consistenta cremoasa a smantanii. preferatul meu e cel cu capsuni si destul de interesant si nou mi s-a parut combinatia cu zmeura si rodie.
apoi, la invitatia gazdelor cheful daniel wendorf, cunoscut dumneavoastra si de la cursurile societe gourmet, a venit sa ne arate ce poti face cu iaurtul grecesc.
si cand toti ne-am luat aparatele foto sa dam din blitzuri, daniel a anuntat ca el nu gateste nimic si ca noi trebuie sa-i fim sous chef si sa gatim sub indrumarea lui. bine "inmanusati" echipa io-mazi-alina floroi a executat pentru asistenta un tzatziki cu muuult usturoi, niste cereale cu mar, miere, fructe confiate si iaurt precum si o inghetata cu iaurt.
tzatziki a iesit minunat, dens si aromat, si cred ca nu e iaurt mai potrivit pentru asta decat iaurtul grecesc. n-a fost usor sa curatam cateva kile de castraveti sa tocam un morman de usturoi dar ne-am descurcat :)
cu niste, mere, fructe confiate, miere, cereale integrale si iaurt grecesc am facut un mix pentru micul dejun delicios pe care zau ca l-as putea manca in fiecare dimineata.
inghetata cu iaurt cremos, zeama de lamaie si zahar n-am apucat s-o gust insa umbla vorba c-a fost un hit. eu m-am concetrat pe tzatziki despre care nu am de cat cuvinte de lauda. un borcan de tzatziki a ajuns si la colegii mei de birou care au ziz ca : "maaaamaa ce bun e! e fix ca ala din grecia." mai tre sa mai zic ceva? :)