contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ochiuri De Prepelita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




by Alice albinutza


    Prea multe lucruri de facut zilnic, prea multe treburi, proiecte, aglomerari urbane, situatii stresante si peste toate astea mai trebuie sa si mancam, sometime :) Astfel ca va propun ceva pe cat de simplu, pe atat de sanatos. Insa, mai ales extrem de usor de preparat si nici nu tre sa stai langa papa s-o invarti, sa ai grija sa nu de-a in foc, sa nu se verse sau revese :) in cel mai rau caz poti s-o uiti si se preface totul in scrum. 
     Sa nu uit: Nu sunt de acord cu frumoasele care spun: "vaii, dar eu nu am timp de gatit! eu am o cariera solicitanta, investesc in inteligenta mea creatoare si nu am timp sa ma "ard" la coada cratitei!" Ei bine, scumpa ma, deruleaza putin timpul cu incetinitorul (nu-mi zi ca nu ai timp de asa ceva, pentru ca iti demonstrez instant cat timp gasesti, de hahaiala, la cafea, cu alte pretioase :D) si vei vedea cat e de simplu si usor si dragut si vesel, sa speli doua ciuperci si sa spargi trei oua, de prepelita, care n-au nici colesterol, astfel incat sa iti poti incropi papa bun la tine in casuta (sau n-ai nici casuta :D)

Asadar ingrediente:
  • 10 ciuperci 
  • 10 oua de prepelita
  • putin ulei de masline pentru stropit
  • o priza de paprika
  • sare de mare

     Iei ciupercile si le scoti piciorusul. Le clatesti printr-un jet de apa rece.
    Intr-o tava pui o hartie de copt si pe hartia asta pui ciupercile cu palaria in jos. Dai la cuptor, incins dinainte, la treapta 7-8. Lasi asa vreo 7 minute. 
    Scoti tava, intorci palariile si pui in fiecare palarie cate un ou de prepelita. Stropesti cu putin ulei de masline si dai la cuptor pentru vreo 10 minute, sau pana ce oul s-a copt. 
   Scoti ochiurile de prepelita pe o farfurie, presari sare de mare, putina paprika si....
   Pofta buna!