contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Oberschlesischer Bigosch/ Bigos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Oberschlesischer Bigosch/ Bigos

Es ist kalt geworden…

Bigos6

Reteta in romana mai jos

Das Rezept habe ich aus

BigosA BigosBBigos1Bigos2 Bigos3 Bigos4 Bigos5

Aproape a venit iarna, este frig….

Poate va uimiti vazind poza cu sursa de unde vine reteta… Da !!! Asa este…porecla germanilor de afi “cap de varza acra”-tradus motamo-nu e degeaba!!! In aceasta perioada, se serveste la noi foarte des varza in multe variante !

Reteta este normal de origine din Polonia si preluata aici. Pe timpuri apartinea acest colt Germaniei si asa ca…

Bigos

Ingrediente:

250 g costita afumata

500 g ceafa , carne de porc

50 g grasime

2 cepe

2 mere

1-2 cätei de usturoi

suc sau pasta de rosii

500 g varza murata taiata marunta

500 g varza alba proaspata

1/2 l vin alb, 4 cartofi, 4 cirnati afumati cu aroma de usturoi, 1 foaie de dafin, sare, piper, chimen si Majoran (inca nu am cautat cum e denumirea in romana, sorry), boia iute

Mai intii se taie costita afumata si ceafa de porc in bucatele si se prajeste in grasime. Se adauga merele taiate in cuburi, ceapa taiata, usturoiul si se prajesc citeva minute. Se adauga sucul de rosii, varza murata, varza proaspata taiata julien si se “inneaca” in vin. Se mai adauga condimentele impreuna cu cartofii taiati in cubulete. Se da la cuptor, la foc mijlociu pentru un timp de 1 ora jumatate doua…

Pofta buna!

Cami

Bigos6

Eine schöne Woche!

O saptamina minunata!

Cami


Articol recomandat de http://cami-lecker-wittmacher.blogspot.com/2009/11/oberschlesischer-bigosch-bigos.html