Oberschlesischer Bigosch/ Bigos
articol scris de Cami blog cami-lecker-wittmacher.blogspot.com
Oberschlesischer Bigosch/ Bigos
Es ist kalt geworden…
Reteta in romana mai jos
Das Rezept habe ich aus
Aproape a venit iarna, este frig….
Poate va uimiti vazind poza cu sursa de unde vine reteta… Da !!! Asa este…porecla germanilor de afi “cap de varza acra”-tradus motamo-nu e degeaba!!! In aceasta perioada, se serveste la noi foarte des varza in multe variante !
Reteta este normal de origine din Polonia si preluata aici. Pe timpuri apartinea acest colt Germaniei si asa ca…
Bigos
Ingrediente:
250 g costita afumata
500 g ceafa , carne de porc
50 g grasime
2 cepe
2 mere
1-2 cätei de usturoi
suc sau pasta de rosii
500 g varza murata taiata marunta
500 g varza alba proaspata
1/2 l vin alb, 4 cartofi, 4 cirnati afumati cu aroma de usturoi, 1 foaie de dafin, sare, piper, chimen si Majoran (inca nu am cautat cum e denumirea in romana, sorry), boia iute
Mai intii se taie costita afumata si ceafa de porc in bucatele si se prajeste in grasime. Se adauga merele taiate in cuburi, ceapa taiata, usturoiul si se prajesc citeva minute. Se adauga sucul de rosii, varza murata, varza proaspata taiata julien si se “inneaca” in vin. Se mai adauga condimentele impreuna cu cartofii taiati in cubulete. Se da la cuptor, la foc mijlociu pentru un timp de 1 ora jumatate doua…
Pofta buna!
Cami
Eine schöne Woche!
O saptamina minunata!
Cami