contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Seara, O Cina, Prieteni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 by Alice albinutza

   Am avut placerea de a participa la o cina cu Electrolux in cadrul proiectului "Passion4Cooking" - Moldova & Bucovina. 
   Astfel ca am plecat spre capitala cu trenul (tuc-tuc) impreuna cu Miha si Lory. Destinatia: Club Cortina, Corbeanca.
   Spre seara ne-am adunat cu totii la o strasnica sesiune de gatit moldoveneste. De data asta am avut si cativa ucenici, cam cate doi pentru fiecare dintre cele trei bloggerite moldovence :). 
  Sesiunea a fost deschisa de Roxana, care venise cu tema fixata de Carmen: curatarea crapilor. Si s-a descurcat de minune. 
    Dupa care ne-am pus sortuletele, ne-am adunat in jurul plitelor si cuptoarelor - oh, doamne! cuptorul ala, - iar Departamentul de marketing de la electrolux, adica Mugur si Carmen au furat startul cu o versiune bucuresteana a alivencilor. O minunatie, parol! asta demonstreaza ca lucrul in echipa este cheia tuturor reusitelor.  Sper sa pun mana pe reteta, asta daca nu o pazi-o cu strasnicie.
   Lory si echipa ei s-au apucat de delicioasa plachie de crap. O minunatie, o spun cu toata inima, si asta mai ales ca eu, nefiind fan peste, am lasat farfuria goala :P. Good job, Lory!
    Miha, ce sa mai povestec de ea? O stiti... micuta, simpatica si muncitoare, a croit niste coltunasi moldovenesti... yummmy-yummy. Iar Monica (am aflat ca si ea e moldoveanca :P) s-a miscat atat de rapid si a prajit cativa coltunasi. O senzatiee...de vis! 

   Eu si echipa mea de ucenici, Cristina Bunea si Mariuca Tocae, ne-am pus serios pe treaba. Aveam de facut o Julfa moldoveneasca, cu seminte de canepa. Am mai pregatit Julfa, insa doar cu nuci, astfel incat operatiunea fierberii canepei mi-a dat ceva emotii. Nu stiu cum, dar mai toata lumea a intins si invartit turtele pentru Julfa. Toti erau plini de faina si intindeau cu sarg foile de julfa pentru a obtine gradul de transparenta acceptat :). Turtele se intindeau, apoi se coceau si intr-un final a rezultat un munte de turtite. 




     Dupa ce am fiert canepa si am asamblat foaie cu foaie, traditionala julfa, ne-am asezat cu toti la masa.
    Cina a fost deschisa de un savuros bors de sfecla,  
de coltunasii lui Miha care s-au mancat in mare parte dinainte de a ne aseza la masa :)),
de turta cu malai a lui Carmen, ce sa mai zic? A disparut subit, feliuta cu feliuta, indata ce a fost scoasa din cuptor, dar nu inainte de a fi primenita cu un mot de smantana. 
 plachia de crap a lui Lory, 
 Julfa a ramas in paza lui Carmen, pana a doua zi, asta din motive... tehnice - in speta, Julfa se face azi si se consuma maine, got it? Sper sa fi fost delicioasa :)
    O seara minunata, mancare gatita cu drag si prieteni minunati Pe curand, dragii mei. Multumesc lui Catalin pentru poze.