contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Prima Intalnire - "traieste Sanatos"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza

   Aseara la Diverta, am participat la prima mea intrunire ieseana :) Am avut emotii foarte, dar foarte mari. Pentru ca nu trebuia sa ma duc acolo sa umblu pe niste scule si sa fac ceva de papa... nuu... Trebuia sa ma duc pana acolo... sa vorbesc putintel (ha ha) adica sa fiu in stare sa ingan cateva cuvinte inteligibile, legate intre ele... ceva mai mult decat niste propozitii simple :))
    Am ajuns acolo cu cosul plin de bunatati (norocul meu ca nu eram imbracata in rosu, nu de alta, dar poate ma speria, si mai tare, lupul pe drum ).... imediat au aparut si ceilalti doi speakeri ai evenimentului.... apoi rand pe rand  si invitatii. And.....
 Am cunoscut pe Irina Dolhascu, de la care am aflat ca si in Iasi exista un magazin BIO! Ei da, fratilor e live si e la noi, pe esplanada in spate la Hala Centrala. Doamna Cornelia Decu Chaumont, o doamna incantatoare, m-a fascinat prin dezinvoltura si energia pe care o emana, iar pasiunea sa pentru uleiurile esentiale si tot ce inseamna aromaterapie e contagioasa :). Abia astept sa o revad :)) 
   Dar sa revenim la subiectul de azi....
    Seara a fost deschisa de Maura Anghel care ne-a introdus cumva in atmosfera a ceea ce avea sa urmeze, invitand pe dna Irina Dolhascu sa ne vorbeasca despre tot ceea ce inseamna Bio si produse Bio. A fost apoi randul meu sa ma prezint putin si sa vorbesc lumii adunate acolo despre pasiunea mea culinara, despre cine sunt si ce fac... Noroc de Maura ca a fost rabdatoare si a avut incredere deplina in mine:) Acum pot spune, cinstit si  fara multa lauda de sine :) ca m-am descurcat admirabil! Am predat stafeta dnei Cornelia care ne-a vorbit despre uleiurile esentiale si mai ales despre cum pot fi ele folosite in bucatarie. Sa va spun ca nu situ cum si de unde au aparut si cei de la Digi24 Iasi, asa ca, cel mai sigur, vom aparea si la TV, curand. Va anunt :P
     Intre timp am desfacut si cosul cu bunatati, asa incat sa ne si bucuram putin de bunatatile toamnei. Au trecut la degustare ardeii iuti in otet, pasta de gogosari si ardei kapia, gogosarii in otet, marmelada de stuguri capsunica, dulceata de visine. Aaa...sa ma laud putin? Dulceata de visine a plecat in state! ...ei, da!.. adica in USA, Texas....Multumesc Richard si Marion pentru aprecieri. Si toate bunatatile astea au fost "stinse" cu deliciosul meu sirop de catina. M-am bucurat ca a fost foarte apreciat si a facut cateva victime :) in sensul bun al cuvantului :). Mierea cu uleiuri esentiale a dnei Cornelia a fost o delicatesa desavarsita, parol! Iar biscuitii bio, adusi de dna Irina,, fara zahar, cu visine ...mmmmmm

     Una peste alta a fost o seara super-reusita, in care noi speakerii am interactionat activ cu invitatii, creindu-se un dialog activ si mai ales constructiv si foarte, foarte bine documentat. Am aflat care sunt realele probleme de alimentatie din mediul rural, despre cum trateaza tinerii problema alimentatiei si  a miscarii. S-au pus bazele unor viitoare proiecte... 
     O seara interesanta! Sper sa mai am parte de asemenea seri.