contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Omleta Trasnita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cand este aplicata in bucatarie, imaginatia este o chestie pe cat de periculoasa, pe atat de facatoare de minuni. Mai jos veti vedea o omleta gatita intr-un moment de exces de imaginatie. S-ar parea ca din cateva oua nu prea poate iesi o opera groteasca. Ba bine ca nu – rezultatul a fost unul pe masura. Nu va zic daca e frumos sau nu, va zic ca a ieshit… hm… interesanta aceasta omleta. De la vorbe la fapte.

La omleta cu pricina am folosit:
6 oua
4-5 steble de sparanghel alb
1-2 lingurite de capere
2 felii mari de cascaval
4 cozi de ceapa verde
1 lingurita de faina de grau
busuioc uscat
oregano uscat
sare
piper

Pentru salata:
o tulpina de telina
rucola
ulei de masline
aceto balzamico

omleta coapta

Sa trecem la pregatiri. Cascavalul l-am taiat felii,
omleta coapta

am triat sparanghelul,
omleta coapta

si l-am rumenit doar putin, intr-o tigaie care nu cere ulei (un strop nanotehnologic am scapat, totusi, in ea).
omleta coapta

Cand a fost gata, l-am pus pe un servetel de hartie ca sa mai scapam de ulei.
omleta coapta

Dupa asta am despartit galbenusurile de albus (pe site puteti gasi o metoda simpla cum sa verificati, fara a le strica, daca ouale pe care vreti sa le utilizati sunt proaspete) si le-am batut impreuna cu faina si putina sare.
omleta coapta

Albusurile le-am batut bine cu mixerul, dupa asta am pus caperele, cozile tocate de ceapa verde, piper negru, oregano si busuiocul uscat. Toata compozitia am amestecat-o lejer cu o spatula. Treaba asta trebuie facuta exact inainte de a baga omleta la cuptor, daca lasati compozitia prea mult pe masa, albusul batut va incepe sa se topeasca.
omleta coapta

Apoi, intr-o tava pe masura – cca 15×15 cm (acoperita cu hartie de copt unsa cu putin ulei) am cladit masa formata din albus, am incorporat in ea feliile de cascaval si sparanghelul, iar deasupra am pus galbenusul batut cu faina. Tava a plecat la cuptorul infierbantat la 180 grade pentru vreo 10 minute.
Rezultatul – poftim.
omleta coapta
Aici a venit intelegerea ca albusul nu neaparat trebuia batut, dar ce sa-i faci daca nu-i sunt Povestelnicului straine experimentele, iar cea mai buna intelegere a rezultatului este acea obtinuta pe cale empirica.

Sa nu uit si de salata: rucola, tulpina de telina despuiata cu cutitul de ras cartofi, cativa boboci de caper, cativa stropi de aceto balsamico si olio di oliva (mai glumim, mai facem poante, da nu sarim palierul).
omleta coapta

In rest, 2-3 comeseni vor fi multumiti de rezultat. Pe curand!