O Mancare De Praz Cu Masline Si Morcov, Dedicatie Pentru Bacau
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Daca ma prinde Mirelaaaa … Am facut tot varianta de regim dar mi-am amintit de mancarea rece, si atunci am porcait-o, neam sa o fac asa cum mi-a zis ea.
Si cum bantuiam eu asa, ce gasesc? Tot de la revelion din Bacau de la prietena Riverica, un cadou, la ea am mancat prima oara mancare rece, mai exact am dat iama in ea.
Asadar adaptarea extrem de libera a avut in compozitie: praz, masline, morcov, vin alb, ulei de masline, pasta de tomate.
La fel ca si la predecesoarele potoale, am pus totul la cuptor, daca ma bate Mirela, aia e
A ramas sos mult si bun asa ca am combinat cu paste proastpete de casa (v-am mai zis odata, da? alea care se cumpara si se platesc la casa, mai exact Tagliolini de la Bertagni, cica firma Bologneza cu nu stiu ce vechime).
Cu o floricica de la Riverica.
Au mers bine si adaptarea Salajeana nu e mai prejos decat cea originala, mai ales ca vinul a fost sec-sec.
Ce a ramas am amestecat sa traga sos bun si balotam rece, asa ca e … mancare rece. Reality show:
Cate ceva despre pulsul de ultima ora al magazinului atacat de invadatorii care conduc carucioare fara permis de conducere. Bai au la Auchan niste chestii misto, sigur ca scumpe, ce credeati. In primul rand au un stand cu paini imense, se vand la kil, exceptionale, coaja crocanta, miez perfect, cu ceapa, malai, cartofi, masline, ma rog, pana si mie mi-a placut.
La raionul de peste au sturion, dau numai monstrul intreg, din pacate si costa mult, la fel si cambula si calcan. Insa o veste buna, mi se paru din mers ca s-a scurtat eticheta de la afumaturile produse de ei. Da, nu mai baga nitrati, nitriti, numai condimente si afumate si gata, bune, am luat niste slana si garf afumat, la fel frumoas garful proaspat, am copt in cuptor si uns cu un sos dulceag si vag picant si cu usturoi.
Numai pentru painea aia merita sa bat drumul pana la Auchan. In Real am gasit unt frantuzesc misto, la pachetele mici, individuale si o gama de lactate, ca de obicei, atat de vasta ca am facut colectie, poate pun poze mai incolo.
Realul mi se paru destul de scump dar e drept, au chestii pe care nu le gasesti in alta parte, de exemplu un suc de ananas natural exceptional, de la Dole (amestec cu portocale si clementine stoarse, doza de vitamine asigurata).
Cam asta, daca va hotarati sa faceti mancarurile la cuptor lejereanu, mie deja mi se par mai bune ca alea bibilite pe aragaz, calite si prajite, asa zice si Casi care a capatat niste paste si, nu stiu cum, a prins si un sambure de maslina, bine ca nu si-a rupt dintii.
rororo