O Invenţie Fără Nume
Sursa O invenţie fără nume
articol scris de kikomica blog sufletpentruhrana.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De data asta am comis-o atât de grav încât nici nume nu am pentru ce am gătit. Cui îi vine vreo idee în acest sens, să îmi lase un comentariu :-).
Aveam o legătură imensă de ceapă verde care în două zile ar fi expirat. Era păcat de ea, aşa că am spălat-o bine şi am tăiat-o bucăţele. Dar ce să faci numai cu ceapă verde? Mai nimic. Ah, uite că am şi doi morcovi imenşi, nu mai rezistă nici ei mult, hai să îi sacrificăm. Curăţaţi, spălaţi, tăiaţi beţişoare. Dar ce bine arată usturoiul ăsta, abia l-am cumpărat, trebuie să văd ce gust are.
Încheiat fiind procesul de pregătire a legumelor, am făcut ochii mari, am căscat gura (oarecum tâmp, trebuie să recunosc) şi m-am întrebat preţ de cinci minute ce fac cu ele, cum le leg să iasă ceva comestibil. Am băgat nasul în congelator şi am descoperit carnea de porc - nu-mi aduc aminte să fi văzut în România aşa ceva, dar thailandezii vând peste tot astfel de carne tăiată felii inimaginabil de subţiri, aproape că vezi prin ele.
Le-am dezgheţat şi le-am aliniat pe tocător să le muştruluiesc bine cu sare şi piper.
Apoi am învelit fiecare beţişor de morcov cu câte o felie de carne de porc şi le-am aranjat cât m-am priceput de frumos în tavă, unde pregătisem o salteluţă de ceapă verde şi usturoi. Am stropit totul cu ulei de măsline, am adăugat şi puţină apă. "Chestiile" au stat la cuptor 40 de minute (180 de grade, căldură şi de sus şi de jos).
Le-am servit mânjite cu smântână. Ce gust are? Puţin aspru de la carne, dulce de la morcov, acrişor de la smântână - o combinaţie echilibrată, zic eu. Cine a mâncat cu mine a zis: "Ce e asta?", "Excelent?", "Ai inventat tu sau ai găsit reţeta undeva?", "Excelent".