contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Alta Prajitura Cu Cocos Si Gris (another Coconut And Semolina Cake)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



revin in sfirsit cu o postare,timpul parca nu-si mai gaseste nici crimpeie din vechile intelesuri ,nesomnul si ne-tihna plus o mare lehamite,completate de umbra angoaselor existentiale,ma cam bintuie...sunt in asteptarea unor zile mai bune...prajitura nu e facuta in perioada asta de restriste(fie vorba intre noi,acum doar ciocolata e la mare cautare,prin sertare:)) ci acum citeva saptamini,noi abia ne-am atins de ea,altii s-au bucurat pe deplin de aromele-i...si cum cineva s-a interesat de reteta ,am zis ca-i cazul sa o impart cu toata lumea,e una din acele prajituri in care in 5 minute iti aduni ingredientele si incropesti si compozitia,perfecta adaptata ritmului nostru actual de viata...plus ca are acelasi aer oriental,al harissei sau namourei,care pe mine m-au cucerit,fiind printre preferatele companioane ale unei cani de ceai,aceasta din urma creind cu succes iluzia tihnei si a relaxarii...
ingrediente:
2 oua ,
2 cani de de cocos ras,
1/2 pachet de unt,
1 lingurita de praf de copt,
1 cana de gris,
1 cutie de lapte condensat,standard,397 gr,
1 esenta de vanilie(fiola).
pentru sirop:
1/2 cana zahar,
1 cana de apa,
zeama de la 1 lime,
1 lingurita apa de flori de portocal.

cana folosita la masuratori este una de 200 ml.
untul trebuie topit si racit,il amestecam cu ouale batute putin,grisul,praful de copt si nuca de cocos,laptele condensat.rezulta o compozitie viscoasa,o nivelam in vasul de copt(o tava cu latura de 25/20cm) in care am trasat cu scobitoarea patrate,in mijlocul fiecaruia am pus cite o migdala. dupa care am dat tava la cuptorul preincalzit cca 30 minute,pina ce compozitia trece testul scobitorii.scoatem si lasam sa se raceasca.in timp cit se coace prajitura,pregatim siropul,fierbem apa cu zaharul,cca 10 minute,nu mai mult,la foc mic,luam de pe foc si adaugam zeama de lime si apa de flori de portocal si-l lasam sa se raceasca.apoi il turnam uniform peste prajitura si lasam pe aceasta sa absoarba tot siropul,dupa care putem taia in patratele care au fost marcate anterior cu scobitoarea.

enjoy!

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com