✿*´nutoca`*✿
Sursa ✿*´NUTOCA`*✿
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o prajitura foarte cunoscuta si mai ales delicioasa.Reteta ii apartine matusii mele de la Cluj, careia ii multumesc foarte mult.
matusica mea draga!!!
INGREDIENTE BLAT:- 200g unt
- 150g zahar pudra
- 400g faina
- 1 praf de copt
- 3 galbenusuri
- 1 lamiie -coaja
INGREDIENTE UMPLUTURA / CREMA:
- 300g nuci macinate
- 4 oua intregi +
- 3 albusuri,
- 200g zahar pudra
- 1/2 lc scortisoara
- 1/2 fiola esenta rom
- ca.250g gem putin acrisor(prune, gurui…)eu am folosit gemul ce l-am preparat anul trecut din GUTUI SI PORTOCALE
MOD PREPARARE:
Untul se mixeaza cu zaharul pina cind a devenit cremos/spumos si se adaoga coaja de lamiie,galbenusurile de ou pe rind si in final faina amestecata cu praful de copt.
Totul se mixeaza bine pina cind toate ingredientele sint bine incorporate.
Aluatul obtinut se intinde cu ajutorul unei linguri sau chiar cu mina umeda intr-o tava de copt.Aceasta se introduce pentru citeva minute in cuptorul incins la 180°C sa se coaca , pina cind marginile incep sa devina aurii.
Se scoate din cuptor si se unge cu marmelada/gemul dorit.
Pentru masa cu nuca se mixeaza galbenusurile de la cele 4 oua cu 100g zahar, pina cind masa a devenit foarte spumoasa, a crescut vizibil si culoarea nu mai este atit de intensiva.
In continuare se adaoga scortisoara, esenta de rom si nucile, care o parte din ele pot fii si zdrobite nu numai macinate.
Albusurile se bat spuma si cind spuma nu mai curge si in continuare se pune zaharul in ploaie si se mixeaza pina cind masa de albusuri este tzeapana bine.
Jumatate din spuma se mixeaza cu masa de nuca , iar celalta jumatate se amesteca cu “O LINGURA” in masa de nuca.
Masa de albus si nuca se toarna in tava peste blatul uns cu marmelada sis e da mai departe la copt, pt. ca 25-30 min.
Cind prajitura este gata, acesta se scoate din cuptor si se aseasza pe un prosop de bucatarie ud si se lasa sa se racesca.
Dupa ce este racita complet(citeva ore) se taie in bucati dorite.
De preferinta nu prea mari.
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss